Laglista för miljö med bevakning av ändringar

Notisum är ett flexibelt och anpassningsbart system som håller er uppdaterade på miljölagstiftningen. Vårt system underlättar lagbevakningen för er och ser till att ni inte missar viktiga nyheter och ändringar inom miljö. Testa gärna själv eller läs mer längre ner.

Testa fritt i 14 dagar
SSAB
hh-ferries-logo-700x121
okg_logotype
RegionSkåne

Ämnesfokus Miljö

Ett speciellt ämnesfokus där alla dokument inom miljölagstiftningen finns samlade på ett och samma ställe, allt för att det ska vara lätt och smidigt. Till exempel miljöbalken.

Standardlaglista

Utgå från vår standardlista för miljö för att snabbt komma igång. Har ni en redan en egen laglista men som inte är uppdaterad? Jämföra enkelt mot vår standardlaglista för att se om ni missat något.

Samtliga dokument

Tillgång till samtliga lagar och föreskrifter som ni behöver. EU-förordningar, EU-direktiv, svenska lagar, förordningar, myndighetsföreskrifter, kommunala föreskrifter samt egna dokument

Lagefterlevnadskontroll

Speciell modul i laglistan för lagefterlevnad framtagen efter kraven ISO 14001. Denna kan antingen utföras på sin egna laglista eller om man är administratör starta den åt sina medarbetare

Miljö - ISO 14001

Alla företag som är ISO 14001-certifierade behöver ha en laglista med de lagar och krav som påverkar deras verksamhet.

Laglistan kan vara en sammanställning i Word, i Excel eller som många andra företag - en alltid uppdaterad förteckning i Notisum.

Att ha bevakningen i Notisum sparar er både tid och resurser genom att ni får tillgång till all lagstiftning på ett och samma ställe som sammanfattas och kommenteras utav Notisum löpande. Ni säkerställer också att ni inte missar något viktigt.

Varje vecka skickas mail till administratörerna på de ändringar som kommit. Dessa ändringar syns tydligt när ni loggar in på ert konto och är också kommenterade och sammanfattade så att ni snabbt och enkelt kan ta ställning kring om och hur ni berörs.

Gör som över 1100 andra företag i Sverige, upprätta en laglista i vårt system för miljö med samtliga lagkrav som ni berörs utav. 

En laglista i Notisum kan innehålla obegränsat med dokument och upp till åtta egna kolumner där ni kan ha egen text och länkar till era egna rutiner. Ni kan även lägga in övriga bindande krav som ni åtagit er att uppfylla. Detta kan vara tillstånd, interna rutiner eller en överenskommelse med grannen. Det är lätt att gruppera och sortera era dokument i Notisum, så att även en stor och omfattande laglista inom miljö blir överskådlig och lätthanterlig.

I Notisum kan ni utföra lagefterlevnadkontroller som presenteras i snygga rapporter. Då vårt system är flexibelt kan sådana skapas och utföras av olika användare. Huvudadministratören kan bestämma vem som ska utföra dem och få en samlad rapport som sparas i ett inbyggt arkiv för huvudkontot.

På de allra flesta företag är många olika personer involverade och delaktiga i ansvaret för lagbevakningen. I Notisum kan ni ställa in era laglistor så att olika personer ser endast det som berör dem. Personalchefen behöver inte se samma miljölagar och krav som chefen för lagerhanteringen behöver. Detta sparar er tid då medarbetare slipper sålla bland lagstiftning för att hitta just det som de ska ta ställning till. På så sätt blir även lagefterlevnadskontrollerna lättare att hantera, då dessa endast innehåller relevanta lagar och krav för den som gör kontrollen.

Notisum är fyllt av hjälpsamma funktioner och naturligtvis ingår dessa i ert abonnemang. Detta är något av funktionerna som snabbt och enkelt hjälper er i gång:

 • Ämnesfokus:
  Allt som rör miljö finns samlat på ett och samma ställe.
 • Standardlaglistor:
  När reviderade ni innehållet i er laglista senast? Innehåller den de dokument som ni berörs av?
  Ni kan i Notisum göra en jämförelse av er laglista miljö mot mot vår standardlista för miljö och på så sätt se om ni har missat något viktigt. Har ni ingen miljölaglista idag kan ni utgå direkt från vår miljöstandardlaglista och sedan anpassa den efter er verksamhet.
 • Nyheter
  Ändringar som sker i de dokument ni bevakar hos oss får ni löpande uppdateringar kring. Ni behöver även hålla er uppdaterade på andra nyheter inom området miljö. Genom att prenumerera på nyheter miljö kommer ni få reda på om det kommer helt ny lagstiftning på området som ni eventuellt vill inkludera i er laglista.
 • Webbinarium:
  Vi håller regelbundet webbinarium så att ni hålls uppdaterade vad som händer i er omvärld. Vi anpassar ämnena efter vad som är aktuellt för tillfället.

Notisum är byggt för att ni själva ska kunna klara av att administrera ert konto, men när ni behöver hjälp har ni alltid fri support!

Prova kostnadsfritt i 14 dagar

OKG Aktiebolag är ett kärnkraftverk som producerar el. Vår verksamhet är tydligt kravställd, vi innehar flera kärntekniska tillstånd och uppbär certifikat. Sammantaget behöver vi ett verktyg för att i vår löpande verksamhet identifiera, ha tillgång till och bevaka våra bindande krav, dessutom behöver vi genomföra och redovisa våra självutvärderingar för prestanda på vår kravefterlevnad. Notisum är applikationen som uppfyller samtliga våra krav och dessutom ger webbinar med fördjupad information om förändrade kravbilder

Mikael Johansson
Kvalitetsingenjör, OKG Aktiebolag